Frequently Asked Questions

ORDERS, VERZENDING EN RETOURBELEID

Hoe werkt made to order?

Om overproductie, en dus verspilling, tegen te gaan zullen de items uit de YOAKE collectie enkel made to order worden gemaakt. Hoe werkt dat precies? Made to order betekent dat een item pas na het plaatsen van de bestelling speciaal voor jou met liefde en aandacht gemaakt zal worden door een van onze lokale kleermakers. 

Om onze filosofie (slow and fair fashion) te kunnen waarborgen, zal de collectie limited worden uitgebracht. In maart, mei en juni zal er een pre-order lijst met beperkte plaatsen worden geopend. 

Note: de eerste pre-order ronde (maart) is helaas al gesloten wegens de vele bestellingen (wauw!). Mocht je net te laat zijn; houd dan de stories van @casakrullenbol goed in de gaten voor de opening van de tweede pre-order ronde (begin mei).

Wanneer kan ik mijn bestelling verwachten?

Verzendkosten (inclusief track & trace) voor Nederland bedragen €6.75;
Verzendkosten (inclusief track & trace) voor België bedragen €13.

Na het plaatsen van jouw bestelling zal het enkele weken duren voordat je, jouw pakketje in handen hebt. Het is letterlijk slow-fashion, and we love it!

Items besteld in de eerste pre-order ronde zullen eind april aankomen in Nederland. Zodra de zending in Nederland is aangekomen zullen de pakketten binnen enkele dagen ons kantoor verlaten op weg naar jouw opgegeven adres.


Kan ik mijn bestelling volgen? 

Via @casakrullenbol kun je in de gaten houden wanneer de partij aankomt in Nederland. Vanaf dan zal het 5 tot 7 werkdagen duren voordat je jouw bestelling zal ontvangen. Mocht dit langer duren stuur ons dan een berichtje via @casakrullenbol of @yoakeofficial_. 

Kan ik mijn bestelling wijzigen of annuleren?

Aankopen kunnen binnen 24 uur na het plaatsen van de bestelling gewijzigd of geannuleerd worden. Na deze 24 uur kunnen wij helaas geen wijziging of annuleringen meer accepteren, omdat onze kleermakers inmiddels al speciaal voor jou aan de slag zijn.

Kan ik mijn ontvangen bestelling ruilen of retourneren?

Omdat de items op bestelling gemaakt worden, en omdat onze filosofie tegen massaproductie en overconsumptie ingaat, is het helaas niet mogelijk om kleding te retourneren of te ruilen. We willen daarom benadrukken om voorafgaand goed na te denken over je aankoop. Voor hulp bij het vinden van de juiste pasvorm hebben wij de afmetingen onder elk product verstrekt. Voor vragen over pasvorm, kleur, materiaal of andere informatie ontvangen wij graag een berichtje via @casakrullenbol of @yoakeofficial_. 

SIZING AND CARE

Hoe weet ik welke maat mij het beste past?

Voor hulp bij het vinden van de juiste pasvorm hebben wij de afmetingen en details onder elk product verstrekt, deze maten komen overeen met de standaard confectiematen. Let op, onze maataanbevelingen zijn precies dat: een aanbeveling. Zorg ervoor dat je jezelf meet voor de beste maatresultaten! Voor vragen over de pasvorm ontvangen wij graag een berichtje via @yoakeofficial_ of @casakrullenbol.

Note I: de Sarah Dress valt langer dan op de foto’s afgebeeld staat (dank aan de feedback). Check de afmeting dus goed!

Note II: Houd er rekening mee dat onze sets een oversized fit hebben. Zit je tussen twee maten in en ga je liever voor een minder oversized look, dan raden we je aan een maat kleiner te nemen. Wel gek op de oversized fit, en zit je tussen S/M en M/L in? Dan raden we je aan voor de grotere maat te gaan. Nogmaals check de afmeting goed voordat je jouw bestelling plaatst.

Help, mijn maat staat er niet tussen!

Op dit moment is onze kleding enkel in maat S/M en M/L beschikbaar. Wij zouden hier graag kleinere en grotere maten aan toe willen voegen, omdat wij geloven dat everyBODY in onze kleding zou kunnen moeten stralen. Omdat de lokale kleermakers hier minder ervaring mee hebben en wij er zeker van willen zijn dat we de juiste fit hebben nemen wij hier iets langer de tijd voor. Achter de schermen zijn wij momenteel druk bezig met samples maken, doorpassen, laten dragen, aanpassen, enzovoorts. Wij hopen de maten begin mei toe te kunnen voegen aan de collectie, zodat je jouw maat kunt bestellen vóór de tweede zending (zie zendschema). Tips, suggesties en aanvragen zijn welkom!

Hoe zorg ik ervoor dat mijn YOAKE item(s) mooi blijven?

We hebben ieder YOAKE item ontworpen met de hoop dat jullie het kledingstuk zullen mixen en matchen, koesteren en goed zullen onderhouden, zodat het nog vele jaren meegaat. Wij streven naar forever pieces!

Om jouw YOAKE items jaren mee te laten gaan adviseren wij de kleding te behandelen met wat extra zorg en liefde. Bij voorkeur de items enkel op de hand te wassen met milieuvriendelijke of zachte wasmiddelen in lauwwarm water. Items aan de waslijn laten drogen en alleen (stoom)strijken wanneer nodig.