Het leven op een camping ervaren, maar toch luxe willen verblijven? Dan ben je bij Villatent aan het juiste adres! In een Villatent heb je alles wat je maar kunt wensen. Denk hierbij aan een douche, keuken, barbecue, tv, airco en fijne bedden. Wij zijn een weekend naar een Villatent op vakantiepark Sallandshoeve geweest en wat hebben we genoten!

Onze aankomst

Vakantiepark Sallandshoeve

Villatent heeft op diverse campings en vakantieparken in binnen- en buitenland luxe glamping tenten staan. Het vakantiepark waar wij verbleven staat in Nieuw Heeten in Overijssel. Zodra je het park oprijdt ervaar je meteen een oase van rust. Bij de ingang staat een prachtige rij met bomen met daarnaast een grote speeltuin en een restaurant.
We checkten in bij de receptie, waarna we na een snelle en duidelijk uitleg over ons verblijf naar onze tent mochten. Omdat het park autovrij is laadden we onze spullen uit bij de tent, maar daarna moest de auto weer buiten op het parkeerterrein geparkeerd worden. Dit vind ik een grote pluspunt, want voor kinderen is een autovrij park natuurlijk ideaal!

De tent

Op het park staan meerdere Villatenten. Sommige staan aan een grote zwemvijver en andere staan er iets verder vanaf. Wij verbleven in een tent iets verder van de vijver af, maar wel met een groot stuk tuin voor de tent waar de kinderen heerlijk kunnen spelen. Ook hadden wij heel mooi uitzicht op de zwemvijver en op het klimtoestel. De zwemvijver is voorzien van een vlot en een brug van touwen. We hadden de auto nog niet eens geparkeerd en de kinderen trokken hun zwemkleding al aan en maakten een sprint naar de zwemvijver. Zorg wel dat je de kinderen goed in de gaten houdt, want de vijver is in het midden wat dieper.

De tenten zijn van alle gemakken voorzien. Een keuken met grote koelkast, een badkamer, fijne bedden, tv, verwarming, airco en een luxe gas barbecue. Als je in voor- of najaar gaat kan het best wel koud worden ‘s nachts. Neem voor de zekerheid een extra deken mee en zet de verwarming aan. Het heet niet voor niets luxe kamperen, toch? Oh ja, probeer ook zeker de hangmat uit! Ultiem chillen!

Faciliteiten op het park

Eén van de pluspunten van het park is dat het een grote speeltuin heeft. Een piratenspeeltuin zoals mijn zoon het noemt. Kinderen kunnen hier uren vertoeven, terwijl ouders vanaf het terras toe kijken met een koud biertje of een kopje koffie. Je kunt ook op het terras lunchen en dineren. Of eten afhalen om gezellig op te eten op de veranda van je tent. Eten bestellen kan via de website van het restaurant. De frietjes zijn daar trouwens erg lekker!
Ook heb je op het park een binnenzwembad. Daar zijn wij verder niet geweest, omdat het weer buiten goed was. Verder is er in de zomer een animatieprogramma op het park. Genoeg te doen voor kinderen dus!

Wat te doen in de omgeving

Tijdens ons weekend zijn we een middagje naar het nabij gelegen dorpje Raalte geweest. Dit is op 10 minuten rijden van het vakantiepark. Je kunt daar leuk shoppen en heerlijke ijsjes eten bij Jorink. Ik heb gehoord dat het pannenkoeken restaurant daar ook erg lekker is! We hadden helaas te weinig tijd om de verdere omgeving te verkennen, maar Raalte is zeker een aanrader om even een bezoekje aan te brengen.

Vermaak bij de tent

Verder hebben we ons prima vermaakt bij de tent! De kinderen speelden ook veel met andere kinderen op het park. Het was echt heel gezellig! ‘S avonds hebben we ook heerlijk genoten van de barbecue. En als de kids op bed lagen, keken wij nog even Netflix! De wifi is hier trouwens ook lekker snel.

Wat was ons weekendje weg in Villatent genieten! De kinderen wilden niet meer naar huis. Wij komen zeker terug, maar dan langer!

Ben je nu ook enthousiast geworden? Een villatent boek je op www.villatent.nl! Met code SHANTI10 ontvang je 10% korting op je verblijf in 2022.

Enjoy!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on google