Binnenkijken bij B&B Little Dolce

Joëlle runt een Bed and Breakfast in het prachtige barokke stadje, Lecce in Italië, waar er een bruisend avondleven heerst en waar het Mediterraanse leven zich op straat afspeelt. De eerste keuze van Joëlle was geen b&b, maar een idyllisch koffietentje. En toch besloot ze voor een b&b te gaan en daar heeft ze geen moment spijt van. Joëlle vertelt in deze binnenkijker meer over haar b&b, waarom ze het verhuurt, wat de interieurstijl is van haar b&b en welke kamer haar favoriet is.

Ooit droomde ik al van een tropisch eiland, witte zandstranden en een laptopje op schoot bij mijn eigen strandtent. Dat werd Lecce, een fijne barokke stad in Zuid-Italië, waar er een bruisend avondleven heerst en waar het Mediterraanse leven zich op straat afspeelt. 

Laagseizoen vanaf €62,50
Hoogseizoen vanaf €77,50
2-3 personen
Geen honden toegestaan

Ik heb zoveel over je gehoord! Vertel, wie ben je?

Ik ben Joëlle, 35 jaren jong en zeven jaar geleden vond ik het tijd worden om het roer om te gooien. Ooit droomde ik al van een tropisch eiland, witte zandstranden en een laptopje op schoot bij mijn eigen strandtent. Dat werd Lecce, een fijne barokke stad in Zuid-Italië, waar er een bruisend avondleven heerst en waar het Mediterraanse leven zich op straat afspeelt.  Na een jaar liep ik Riccardo, mijn vriend, tegen het lijf en moest ik niks van hem hebben. Mijn droomman was geen Italiaan, maar Riccardo overtuigde me en een half jaar later kregen we een relatie. Ondertussen ben ik bijna 6 maanden zwanger van onze tweeling die al feestend door mijn buik bewegen.

Waarom verhuur je een B&B?

In eerste instantie was een b&b niet mijn eerste keuze. Ik zag mezelf eerder een idyllisch koffietentje of lunchroom beginnen, maar om te verhuizen naar het buitenland en dan ook gelijk een tentje in de horeca te openen, leek me iets te veel van het goede. Mijn doel is altijd geweest om mensen een fijne tijd te geven en ze te laten genieten van Lecce, de zon en de omgeving. Een b&b sloot hier dus ook mooi bij aan. Wakker worden met de geur van verse koffie en dolci uit de oven vinden mijn gasten heerlijk. De ontbijtjes, die ik op het dakterras serveer, zijn het perfecte begin van een vakantiedag en daarna geef ik de beste en fijnste tips voor stranden, wandelroutes of de leukste boetiekjes om te shoppen. Net dat beetje extra waarderen de gasten heel erg en zorgt voor een ultieme beleving en dat maakt mij weer helemaal gelukkig.

Kun je wat meer vertellen over je B&B?

Little Dolce ligt in het barokke hart van de regio Puglia, Lecce. Een stad die ook centraal in de streek ligt, waardoor je makkelijk leuke dagroutes kunt rijden of naar 1 van de stranden aan de oost- of westkust kunt gaan en ’s avonds kunt genieten van het adembenemende avondleven in het historisch centrum van deze stad.

Little Dolce is een soort van mini boutique hotel met de gezelligheid van een b&b. Mijn gasten moeten zich gelijk thuis voelen als ze de eerste voet over de drempel zetten. Er is plek voor 8 tot 10 personen verdeeld over 4 Little Dolce kamers. Het uitgebreide en verse ontbijt wordt op het zonovergoten dakterras geserveerd, voor een goed begin van de dag.
De meeste mensen boeken voor een paar dagen, omdat ze op doorreis zijn, of een hele week en soms wel langer om overdag lekker vanuit Lecce de omgeving te verkennen met leuke routes of om naar het strand te gaan en ‘s avonds met 2 koprollen in een leuk restaurant of wijnbar te belanden. Dat is het voordeel van een b&b in de stad: het bruisende leven zit om de hoek en je hoeft niet meer naar huis te rijden.

In het laagseizoen boek je een kamer al vanaf 62,50 euro en in het hoogseizoen vanaf 77,50 euro. Honden zijn niet toegestaan.

Als je 1 tip mocht geven om in de omgeving te doen, wat zou dat dan zijn?

Mag ik serieus maar 1 tip geven? Nee dat kan niet hoor mevrouw Krullenbol, er is hier zoveel leuks te doen en te zien. Oh wacht, de enige goede tip die ik dan kan geven is: koop mijn e-book dat ik schreef over Lecce en de omgeving, dan weet ik zeker dat je even wegdroomt en gelijk een vakantie naar Puglia wilt boeken. Haha. 

Hoe zou je de interieurstijl omschrijven?

Dat vind ik heel moeilijk. Ik heb namelijk op gevoel en sfeer ingericht en is totaal anders dan mijn eigen stijl thuis. Lecce is een barokke stad en dat zie je ook terug komen in de b&b. De pasteltinten op de muren vormen de basis en de originele, authentieke vloeren en fresco’s maken het af. In het interieur heb ik wat kitch elementen toegevoegd, zoals vaasjes maar ook de bank in de woonkamer heeft daar wat van weg. Een vleugje typische en idyllische Italiaanse sfeer heb ik er ook in verwerkt door middel van de wapperende kanten gordijnen voor de balkonnetjes. Verder moet de b&b veel rust uitstralen en mogen er geen schreeuwende meubels of voorwerpen in voorkomen, zodat iedereen van een relaxte vakantie kan genieten.

In de stijl van Little Dolce

Wat is je favoriete ruimte?

Ik denk dat dat de Ocean room is. Hier schijnt de zon ’s ochtends als eerste naar binnen. Het is een niet al te grote kamer, vrij licht en super sfeervol met de kanten gordijnen en het barokke balkonnetje. Toen ik nog in de b&b woonde was dit mijn favoriete kamer om in te slapen. Maar ik vind alle ruimtes zo sfeervol dat ik me overal heerlijk voel. En wat dacht je van het zonovergoten dakterras? Need I say more… =)

Waarom zouden mensen bij jou moeten boeken?

Ik wil de gasten graag wat extra’s meegeven en ze een te gekke beleving geven die nog jaren in hun gedachte blijft.  Ze moeten volop genieten van de b&b, Lecce en de omgeving. Dit doe ik door de beste tips te geven voor restaurants, strandjes en routes. De tips pas ik continu aan op het weer en het seizoen. Je kunt een reisgids kopen, maar daar staat niet in wat ik je vertel. Verder vind ik het gewoon super belangrijk dat mijn gasten zich thuisvoelen, dus bij aankomst gaan we lekker even zitten, drinken we een lokaal wijntje en vertel ik uitgebreid over Lecce en de b&b.

Je boekt B&B Little Dolce op www.littledolce.com.

Instagram: @little_dolce_bedandbreakfast

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on google