Binnenkijken bij Lois van @schoon.en.zus.

Wie ben jij? 

Ik ben Lois, 23 jaar en ik woon samen met mijn vriend in ‘s-Hertogenbosch. Samen met mijn schoonzus Nina run ik het Instagram account @schoon.en.zus. We zijn hier een tijdje terug mee begonnen vanuit onze gedeelde passie voor interieur en zijn ook samen bezig met een thuisstudie tot interieurstylist. Op onze insta  delen wij foto’s van onze huur appartementjes en hopen zo andere te inspireren. 

Hoe zou je je woonstijl omschrijven?

Ik vind het heel lastig om mijn woonstijl in een woord of stijl te beschrijven omdat ik veel stijlen leuk vind. Als ik het moet omschrijven zou ik gaan voor bohemian/eclectisch maar wel met moderne invloeden. De slaapkamer en kledingkamer zijn door de warme kleuren en natuurlijke materialen bohemian en de woon/eetkamer heeft een wat frissere look door de groene kleur op de muur. Ik hou van kleur in huis maar ook van een rustige uitstraling. Daarnaast vind ik het ook heel leuk om verschillende materialen te combineren. Zo zie je velvet, rotan, marmer en hout veel terug in ons huis. Ook is er een leuke mix tussen oude en nieuwe spullen. 

Wat is je favoriete ruimte in huis?

Mijn favoriete ruimte in huis is toch wel de slaapkamer. Ik wilde heel graag een warme terra kleur op de muur. Tijdens het scrollen op Insta kwam ik deze kleur tegen op het account van @budgethome. Ik werd meteen verliefd en wist dat deze kleur op de muur zou komen. De kleur zorgt voor een hele knusse en rustgevende sfeer in de slaapkamer. Wat een leuk weetje is, is dat de kleur op elke foto anders lijkt afhankelijk van het licht. Soms wat meer oranje, soms wat meer roze, maar allemaal net zo mooi!

verfkleur muur slaapkamer

Welk item doe je nooit meer weg?

Het item wat ik nooit meer weg zou doen is absoluut de oude kist die we hebben gekregen van mijn schoonvader. De kist is vroeger gebruikt als koffer in Indonesië en heeft een hele rijke geschiedenis. Het is een item wat met ons mee kan groeien en bijvoorbeeld als speelgoedkist gebruikt kan worden wanneer we kinderen hebben. Ook vind ik Indonesië geweldig en is het een heel leuk idee dat we iets in huis hebben wat daar vandaan komt!

Welk interieur account inspireert jou?

Een van de vele accounts die mij inspireert is @lobiandstyle. Lise deelt veel leuke en originele DIY projecten waar ik veel inspiratie uit haal. Ze denkt heel erg out of the box en dat vind ik zo leuk aan haar account. Ik vind het zelf ook leuk om creatief bezig te zijn en DIY’s te verwerken in mijn interieur. 

Hot items van Lois

verfkleur muur slaapkamer
Verfkleur van de karwei
Lampenvoet luipaard van Xenos
Rotan kastje van Xenos
Marmeren bijzettafel van Kwantum
Houten bankje van Xenos
Eetkamerstoelen van Søstrene Grene

In de stijl van Lois

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on google