Binnenkijken bij @huisjeophetplein

Wie ben je?

Mijn naam is Fabiënne en mijn Instagram account heet @huisjeophetplein. Ik woon sinds augustus 2019 in een jaren ’30 woning in Breda samen met mijn vriend Tom.

Hoe zou je je woonstijl omschrijven?

Onze woonstijl is een beetje lastig te omschrijven, maar komt het dichtst in de buurt van Scandinavisch met een modere touch. We hebben veel wit in huis omdat dat een ruimtelijk gevoel geeft. Boven hebben we bijvoorbeeld een witte houten vloer laten leggen. Iedere ruimte heeft zo zijn eigen sfeer. De badkamer is vrij strak door de witte muren met zwarte elementen. We hebben daar gekozen voor een houten badmeubel om het wat warmer te maken. De woonkamer krijgt steeds meer kleur, maar toch zal het altijd een lichte kamer blijven.

Welk item doe je nooit meer weg?

We hebben meerdere items die we niet zo snel meer weg zouden doen. Dat is de op maat gemaakte kast in de woonkamer. Daar zijn we ontzettend blij mee en die hebben we ook pas sinds kort. Daarnaast zou de Samsung Frame tv niet meer weg gaan. Dit was de inbreng van mijn vriend. Zelf ben ik ook wel blij dat de tv nu wegvalt in ons interieur.

Wat is je favoriete ruimte in huis?

Mijn favoriete ruimte in huis is de eetkamer op dit moment. Ik vind het fijn om vrienden over de vloer te hebben en gezellig te kunnen tafelen. Met deze eetkamer kan dat heel goed. De badkamer ben ik het meest trots op, omdat die echt een metamorfose is ondergaan. Ook de slaapkamer is een van mijn lievelingsplekken in huis. De kleur op de muur vind ik heel mooi en geeft zo’n warme sfeer. Ik vind het altijd fijn om daar te zijn.

Welk interieuraccount inspireert jou?

Toen ik net begon met dit account vond ik al snel het account van @interieurvanmies. Zij heeft ook een Scandinavische woonstijl en heel veel licht. Zij heeft prachtige zwarte deuren in huis naar de tuin en een stalen tussendeur. Dat zijn dingen die ik ook graag nog in huis zou willen. Daarnaast inspireren meerdere accounts mij om niet te voorzichtig te zijn met kleur zoals @een.huisje.in.dordt en @thuisbijlaura. Kleur mag best in huis. De roze stoelen zijn dus ook redelijk out of my comfortzone maar ik ben er erg blij mee. 

Hot items van Fabiënne

De kleur op de muur in de slaapkamer is Karwei nummer 1064.
De kast is op maat gemaakt door Stefan Martens Interieur.
Tv-meubel is van Ikea, Besta serie.
De eetkamertafel is van Industrial Home.
De eetkamerstoelen zijn van Karwei “Novi”.
Het badkamermeubel is van Eiken Tafels

In de stijl van Fabiënne

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on google