Binnenkijken bij @evadaane

Wie ben je?

Ik ben Eva en op Instagram kun je mij vinden onder de naam @evadaane. Ik woon met mijn man Corné en kinderen Floris en Anna in een houten Oostenrijkse woning. De huizen zijn in 1949 gekocht door de gemeente en er zijn nog oude filmbeelden dat ze als bouwpakketten per trein aankomen. In ons wijkje staan dertig dezelfde huizen, maar omdat ze in de loop der tijd bijna allemaal zijn opgeknapt en vaak ook uitgebouwd, verschillen ze toch van elkaar. Wij wonen hier sinds 2017 en hebben ons huis ook flink uitgebouwd (toen wij het kochten was het nog bijna helemaal in oorspronkelijke staat). We wonen hier heerlijk! 

Hoe zou je je woonstijl omschrijven?

Ik zou mijn woonstijl omschrijven als licht, Scandinavisch en een klein beetje kleurrijk. Ik hou van design, maar wel gecombineerd met lekker veel accessoires.  

Wat is je favoriete ruimte in huis?

Mijn favoriete ruimte in huis is de zithoek. Het licht valt daar altijd zo mooi naar binnen en vanaf de bank kijk ik door de opslaande deuren op het terras en op een mooi stukje tuin. 

Welk item in huis doe je nooit meer weg?

Items die ik mezelf niet zo snel weg zie doen, zijn spullen met een verhaal, zoals het kinderbureautje dat vroeger bij ons thuis stond en de letterposter van de schrijfmethode die mijn overgrootvader heeft ontwikkeld. Ik zit net als hij ook in het onderwijs. Ook met de bank zijn we blij. Toen we verhuisden, kreeg hij een nieuw stofje.

Wat is je favoriete interieuraccount?

 Er zijn veel interieuraccounts die mij inspireren en ik ben altijd bang dat als ik namen noem, ik mensen tekort doe, maar @hethuismetduizendramen is een voorbeeld van een account waar ik blij van word, omdat het zo fris en licht is. 

Hot items van Eva

De groene kast is ontworpen door Suzanne van @woonatelier_samli en gemaakt door een lokale timmerman. Hij is gespoten in de kleur ‘blue gray’ van Farrow and Ball.
De pinbar in de keuken van Studio Harm en Elke. Gekocht bij @tpothuysvlissingen
De bordjes aan de muur boven de kachel zijn van Studio Harm en Elke. Eva geeft ze gekocht bij @tpothuysvlissingen en online bij Harm en Elke. 
De roze stoel in de zithoek is van Hay (About a Lounge Chair). Gekocht bij @de_woongalerij
Het grijze salontafeltje heeft Eva gekocht bij Hay (Hay Bella) en de groene is van Muuto (Muuto Around).
De lamp boven de bank is de Twiggy van Foscarini
Het bed op Floris z’n kamer is gemaakt door een lokale timmerman en gebaseerd op het crisisbed van Piet Hein Eek. 
De bankjes in de kinderkamers zijn de Store Junior opbergbanken. 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on google