Binnenkijken bij @ellenellizy

Wie ben je?

Mijn naam is Ellen en ik woon in het centrum van Leeuwarden in een jaren ’30 woning. Op Instagram kun je me vinden onder de naam @Ellenellizy.

Hoe zou je je woonstijl omschrijven?

Ik ben gek op foto’s maken en interieurstyling en gooi ook regelmatig alles om. Vorig jaar was er nog veel roze te vinden in m’n huis, maar mintgroen is wel een kleur waar ik al jaren gek op ben! Ik zou mijn eigen woonstijl omschrijven als bohemian, dan niet de hele kleurrijke versie maar een beetje Marrakech meets Bali meets Ibiza. Veel verschillende materialen en stoffen zoals hout en jute. 

Wat is je favoriete ruimte in huis?

Mijn favoriete ruimte in huis is toch wel het hoekje bij m’n bank, ik heb een licht grijze bank die tegen een mintgroene muur aan staat. Dit is echt een heel fijn hoekje geworden, aan de muur hangt een eigen gemaakte macramé wandhanger, een mooie schelpenketting van bybazz en nog wat mooie accessoires. Ook qua kussens vind ik het sfeertje heel fijn, m’n lievelingskussen is die van Riverdale! Ja hij was veel te duur, daarom staat ie aan de zijkant voor de sier en mag niemand er tegenaan zitten haha!

Daarnaast zit ik met dit mooie weer heel graag op mijn heerlijke balkon! Sinds ik hier woon heb ik een palletbank op m’n balkon met twee heerlijke palletkussens, omdat m’n balkon best hoog is heb ik meteen een rugleuning. Dus een heerlijk plekje om lekker in de zon te liggen met een boek! 

Dit jaar heb ik – dankzij Corona/geen vakantie – m’n balkon flink gepimpt! Ik ben helemaal los gegaan in het tuincentrum dus het is flink bebost hier haha! Hopelijk gaat de blauwe- en gouden regen lekker snel groeien. Ook hangen er balkon bakken aan de buitenkant van m’n balkon.

Welk item doe je nooit meer weg?

Er zijn een aantal items die ik nooit meer wegdoe! Dit is het Chinees kurk huisje wat ik heb gekregen van m’n vader, m’n vader heeft deze uit China meegenomen tijdens zijn marine tijd. Ook het letterbakje van m’n opa en oma, deze hing altijd bij hun in de hal met allemaal souveniers en steentjes van hun (verre) reizen. En ik ben dol op mijn chakki tafel die ik bestelde bij Etsy, deze is met de hand gemaakt in India. 

Welk interieuraccount inspireert jou?

Ik ben gek op Instagram en m’n meeste schermtijd gaat hier dan ook naartoe. Ik haal zo ontzettend veel inspiratie uit Instagram, van compleet andere interieur account met veel kleuren maar ook interieurs die meer lijken op die van mij. Hieronder m’n favorietjes:

 • @huisjevanmelis
 • @enstijl
 • @bintihome
 • @sabrinavisual
 • @casakrullenbol natuurlijk;)
 • @thehomerebel
 • @nn85__
 • @marloeswonen
 • @thuisbijsuus
 • @ninaanouk
 • @theinteriorkid
 • @thuisbylaura
 • @dailydoseofgoldie

En zo kan ik nog wel even doorgaan, echt teveel om op te noemen! En soms raak ik zo geïnspireerd dat ik geneigd ben alles om te gooien haha! Maar blijf toch trouw aan m’n mooie mintgroene muur.

Hot items van Ellen!

Van mijn Instagram vriendjes en vriendinnetjes krijg ik best wel veel vragen over de items die ik heb.

Ik houd ervan om verschillende items te combineren  vintage items, accessoires die ik zelf heb gemaakt zoals mijn macramé planthangers en wandkleden, accessoires die ik koop bij verschillende winkels (By Bazz, Noa May, Xenos, Kwantum). Veel vragen gaan ook over vintage items die ik heb gekocht of items die ik zelf heb gemaakt. En ik krijg ook best veel vragen over mijn planten, en dan vooral hoe ze heten haha!

Super leuk dat jullie via deze blog bij mij binnen willen kijken!
Je kunt me volgen op Instagram onder de naam @ellenellizy.

Tot dan! Liefs, Ellen 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on google