Binnenkijken bij @grace_en_iris

Wie ben je?

Ik ben Grace en op Instagram heet ik @grace_en_iris. Ik woon in Enschede samen met mijn vriend en zoon. We wonen op een oud fabrieksterrein waar nieuwe huizen zijn gebouwd in een jaren ’30 stijl.

Hoe zou je je woonstijl omschrijven?

Mijn woonstijl omschrijft zich het beste als rustig eclectisch. We hebben heel veel stijlen door elkaar gemixt: vintage items met modern design en klassieke invloeden. Ongepland heeft het ook een Oosterse invloed gekregen, met name door de Japanse prenten. Die vind ik momenteel helemaal geweldig. Er is een ding dat blijft en dat is de kleur blauw.

Wat is je favoriete ruimte in huis?

Dit vind ik een lastige vraag. Ik ben het liefst in de woonkamer en dan lekker op de bank, maar ook in onze slaapkamer hangt voor mij een rustige sfeer en is het soms lekker om daar even weg te zijn van de drukte in huis.

Welk item doe je nooit meer weg?

Geen enkel item is echt heilig hier in huis, ik kan gemakkelijk van stijl switchen en dan ook spullen weer weg doen. Ik heb ook best veel familie stukken in huis, het lievelingsstoeltje van mijn oma of de eierschaal porseleinen schaal uit de exposities van mijn grootouders aan mijn gallery wall.  Ja die stukken doe ik niet weg want dat hoort in de familie, maar ze kunnen wel tijdelijk op zolder belanden. Wat altijd wel ergens een plek krijgt zijn de foto’s van onze jongens. Ik ben ontzettend trots op ze, helaas moeten we er een missen. En sindsdien hecht ik meer waarde aan foto’s, ik heb ook verschillende kopieën die bij verschillende familieleden liggen, voor het geval dat.

Welk interieuraccount inspireert jou?

Meerdere accounts inspireren mij. Zoals ik al zei, ik heb heel veel stijlen in huis. Stijlen die ontzettend afwijken van mijn smaak kan ik ook waarderen. Zoals een interieur waar veel wit met pastelkleuren in terugkomt of een bohemian interieur. Qua huis ben ik weg van @landlevenjudith, dat is echt wel een woondroom. Zij heeft een oude boerderij opgeknapt. Dit zou ik ook graag willen en dan het liefst met een weiland met schapen. Maar ook een jaren ’30 huis zoals bij @een.huisje.in.dordt vind ik prachtig.

Hot items van Grace!

De blauwe kleur op de muur is de kleur Denim van Gamma en is gemengd met Flexa Expert hoogglans muurverf.
Grace krijgt ook ontzettend veel vragen over het vitrinekastje. Deze is van Ikea, maar niet meer verkrijgbaar. Wellicht is het vitrinekastje nog op Marktplaats te vinden.

De taupe kleur is Urban taupe van Flexa in extra mat. Tip een donkere kleur in hoogglans zorgt ervoor dat het meer licht weerkaatst. De eetkamerstoelen zijn echte
vintage Gispen stoelen model 1235/36 uit de jaren ’60 en opnieuw bekleed door de vriend van Grace. Dit soort stoelen kun je vinden op Marktplaats. 
Tip:
Het glazen kistje van Sissy-boy hangt bij Grace aan de muur. Het is hiervoor in eerste instantie niet bedoeld. Maar Grace heeft een extra sterke tegelsticker aan de achterkant geplakt (verkrijgbaar bij de bouwmarkt) en op de hoeken een extra strong tape van Tesa geplakt.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on google