Mijn nieuwe favoriet: de kokospalm

De kokospalm

Het werd weer tijd voor een nieuwe plant in huis (want planten kun je nooit genoeg hebben toch?) dus op naar het tuincentrum. Daar viel mijn oog direct op deze mooie tropische plant. Hoge bladeren en een mooie bladkleur. Een hele elegante plant vond ik het. Toen ik de prijs van deze plant zag was ik verkocht. Voor 9,95 euro ging deze knapperd mee naar huis. Voor mij een plant die ik nog niet kende: de kokospalm!

De kokospalm is een tropische plant. De naam doet het al vermoeden, deze plant groeit uit een kokos (wat hem een heel leuk uiterlijk geeft). Met zo’n plant in huis waan je je echt in de tropen. Niet verkeerd toch op een regenachtige koude dag?

Verzorging

De kokospalm kan in de juiste omstandigheden 30 meter hoog worden. Maar wees niet bang, alleen in de tropen worden ze zo hoog. Wil je toch dat hij een stuk hoger wordt, verpot hem dan twee keer per jaar in een grotere pot.
Geef de kokospalm vooral niet te veel water, daar kan hij heel slecht tegen. Zodra je ziet dat de grond droog is, kun je hem weer water geven.
De kokospalm houdt niet van te veel zonlicht; de kans is groot dat zijn bladeren verbranden. Zet hem dus niet naast hem raam, maar wel op een plek in huis waar genoeg licht binnen komt. Als je hem toch graag naast hem raam wilt zetten, zorg dan voor zo min mogelijk tocht. Daar houdt deze plant niet van.
Wat deze plant wel heel fijn vindt is hem in het voorjaar en in de zomer om de paar weken wat plantenvoeding te geven. Doe dit vooral niet in de herfst en in de winter; de plant gebruikt deze extra voedingsstoffen dan niet. De grond kan hiervan zuur worden wat weer slecht is voor de wortels.
Omdat de kokospalm een snelle groeier is, kunnen zijn bladeren soms te groot worden. De bladeren kun je dan knippen. Knip wel bij de stam, zodat hij vanaf daar weer nieuwe bladeren kan laten groeien. 

Snel naar de winkel dus!

De kokospalm is vanwege zijn tropische uiterlijk, zijn makkelijke verzorging en de prijs mijn nieuwe favoriete plant in huis. Ga jij er ook een halen?

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on google